Oktober måned 2018

Den 20. oktober. Solen skinede og jeg måtte lige til Sårup for at se om Ellekragen var hjemme. Det var den og jeg fik nogle rimelige billeder af den.


Den 7. oktober. Lisbeth og jeg kørte helt ned til Vammen for at se Lille kjove. Der blev vi godt nok snydt, for fuglen blev ikke set og den er ikke set dernede siden. Men kunne da fornøje os med en lille flok Halemejser. De er jo altid kærkomne.

Den 17. oktober.  Jens Jørgen ringdede ved middagstid og spurgte om jeg havde tid til at køre. Det lød spændende og jeg var klar. Der var Ellekrage ved Sårup. Det er en meget sjælden fugl i Danmark, hvor jeg aldrig har set den. Vi har set den Spanien og på Lesbos, så et nyt dk kryds var inden for rækkevidde. Jeg hentede Lisbeth i vildsund og drønede til Sårup. Og den var der heldigvis. Den var meldt ud på Birdcall så folk strømmede til. Fin oplevelse.

Den 10. oktober. Ord og toner bragte os til Kloster ved Ringkøbing. Da det nu var så smukt vejr, besluttede vi at køre omkring Lyngvig fyr på hjemvejen. Der bliver tit set noget spændende. Der var dog ikke noget denne dag, men et par Gulspruve badede i en lille pyt på parkeringspladsen, og var utrulig smukke i solskinnet.

Jens Jørgen viser fuglen frem til fotografering.

Torsdag den 4. oktober. Den 1. oktober blev der meldt Hærfugl ud ved Pinenhus. Torsdag eftermiddag besluttede jeg at smutte derned. Det var en god beslutning. Hærfuglen gik omkring på en plæne og fandt larver. Ganske tæt på, og helt uanfægtet af, at jeg stod og fotograferede sammen med en ornitolog fra Sæby.

Den 5. oktober. Jeg havde aftalt med Lisbeth at vi skulle en hurtig tur til Hanstholm onsdag morgen. Jens Jørgen og Arne ville ringmærke, og i oktober måned kan alt ske. Det var lidt regn da jeg kørte hjemmefra, så mine forventninger var ikke tårnhøje. Alligevel sagde jeg for sjov til Jens Jørgen, at jeg gerne ville se en Blåstjert. Og sandelig om ikke den første fugl, som gik i nettet var en Blåstjert. Den er meget sjælden og er kun ringmærket 5 gange tidligere i Hanstholm. Den hører oprindelig til i den Sibiriske Tajga, så man må da sige at den er kommet ud af kurs.